Desert, Retete

Negresa cu nuci si kaki

Negresa este prajitura noastra preferata, simpla de preparat si mereu pufoasa. Azi am incercat o combinatie noua, kaki si nuci. Ce a iesit va las pe voi sa descoperiti, pot doar sa va spun ca a fost pe placul tuturor.

Ingrediente:
– 1 ou
– 50 gr unt nesarat topit
– 150 ml lapte caldut
– o lingura miere (optional)
– o banana mica
– 2 linguri de pudra de roscove
– 2 linguri nuci pecan maruntite
– 120 gr faina alba 650
– o lingurita praf de copt bio
– 1 kaki copt

Mod de preparare:
Se bate oul pana isi dubleaza volumul si se adauga laptele caldut, mierea si untul topit. Banana se piseaza cu ajutorul unei furculite si se adauga peste amestec, impreuna cu nucile maruntite fin. Se incorporeaza bine, apoi se adauga pudra de roscove, faina si praful de copt.
Eu prefer sa le adaug cu ajutorul unei site dese pentru a evita formarea cocoloaselor. Va sfatuiesc sa procedati la fel.
Kaki se taie bucatele mici si se adauga peste amestec.
Se transfera totul intr-un vas dreptunghiular, uns cu unt si se da la cuptor, la foc mediu (160gr) timp de 45 min, sau pana trece testul scobitorii.
Textura va fi una usor umeda datorita fructelor din compozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *