Retete, Supe

Supa crema de dovleac cu cimbru si salvie

Supa aceasta de dovleac am gustat-o pentru prima data la un targ de Craciun si tare mi-a placut. De atunci am incercat si pentru noi mai multe variante, insa aceasta a fost cea mai gustoasa. Va invit sa o incercati!

Ingrediente:
– cateva felii de dovleac (5 felii mari)
– 1 morcov
– 1 pastarnac
– 1/4 telina
– o ceapa alba mica
– ulei de masline
– cimbru
– salvie
– piper
– unt nesarat
– smantana
– seminte de dovleac

Mod de preparare:
Dovleacul impreuna cu legumele se curata si se taie bucati mici. Se pun toate la inabusit intr-o oala cu putina apa si ulei de masline, apoi se completeaza cu apa cat sa acopere toate legumele si se lasa la fiert. Spre final se adauga cimbru si putina salvie pentru gust.
Se poate condimenta cu piper si putina sare pentru copilasi mai mari de 1 anisor, insa nu este nevoie deoarece gustul este unul placut.
Cand legumele sunt fierte se dau la blender si se completeaza cu zeama in care au fiert pana se obtine textura dorita. Se adauga un cub mare de unt nesarat si se blendeaza fin.
Se serveste calda cu smantana si seminte de dovleac rasnite fin.
Semintele din farfuria mea sunt doar de prezentare, pentru bebe ele se rasnesc foarte fin sa nu existe pericol de inec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *