Retete

Chiftelute de pui marinate

Chiftelute si un sos bun, egal combinatia perfecta, atat pentru baietel cat si pentru tati! De data aceasta am optat pentru un sos salsa.

Ingrediente:
– 200 gr carne de pui
– o lingura ulei de masline
– o lingura zeama de lamaie
– piper
– 1/3 praz
– 1 catel de usturoi
– 1 ou
– 2 linguri pesmet
– 1/2 ardei rosu kapia
– o ceapa alba mica
– o rosie mare coapta
– 2 linguri sos de rosii (bulion fara sare)
– patrunjel verde
– busuioc

Mod de preparare:
Carnea de pui se taie cubulete si se lasa la marinat pentru 30 min in ulei de masline cu zeama de lamaie si putin piper. Se toaca apoi la masina sau la robot, impreuna cu prazul taiat cubulete si 1 catel de usturoi.
Se amesteca apoi cu 1 ou batut si 2 linguri de pesmet.
Se formeaza chiftelute cu mainile unse cu putin ulei de masline, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor, 160 grade pentru 30 minute.
Separat se face sosul salsa. Ceapa, ardeiul se toaca marunt si se pun la inabusit in ulei de masline cu putina apa. Se adauga rosia taiata cubulete si se lasa putin la fiert. Se completeaza cu apa si sos de rosii. La final se adauga busuioc si patrunjel verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *