Biscuiti, Desert, Retete

Biscuiti de “ciocolata”

Nu va lasati indusi in eroare de titlul retetei, deoarece nu exista ciocolata in acesti biscuiti! 🙂
Este o varianta mult mai sanatoasa, realizata cu banane si pudra de roscove. Rezulatul a fost pe masura, va invit sa ii incercati sa va convingeti!

Ingrediente:
– 230 gr faina integrala sau alba 650
– 2 linguri de pudra de roscove
– o lingurita scortisoara
– o lingurita praf de copt bio
– 70 gr unt nesarat
– 2 linguri sirop de artar
– o banana coapta
– o mana de migdale rasnite
– 3 linguri lapte de migdale

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol, faina, pudra de roscove, praful de copt, migadalele rasnite fin si scortisoara!
Untul se topeste si se amesteca cu siropul de artar, pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga apoi in amestecul lichid o banana pisata cu furculita.
Toate ingredientele lichide se adauga apoi peste cele uscate si se amesteca usor.
Se obtine o consistenta nisipoasa la care se adauga laptele vegetal. Acesta se adauga lingurita cu lingurita pana se obtine un aluat de consistena unei plasteline, ferm, care nu se lipeste pe maini. Nu este necesara toata cantitatea de lapte, va opriti in momentul in care ati obtinut aluatul dorit.
Aluatul se da la frigider timp de 30 min, apoi se imparte in bucatele mici, din care se formeaza cateva bile (mie mi-au iesit 15).
Bilele se apatizeaza cu mana si se pun in tava pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit, 170-180 grade, timp de 10-15 min!
Biscuitii rezultati vor fi putin crocanti in exterior si moi in interior!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *