Retete

Cornbread (paine cu malai si ceapa verde)

Painea aceasta cu malai este foarte populara in randul americanilor. Se poate realiza in varianta dulce sau sarata. Pentru azi am ales varianta “sarata” iar rezultatul a fost unul foarte gustos.
Daca nu ati incercat-o pana acum, va invit sa ii dati o sansa.

Ingrediente:
– 125 gr faina alba 650
– 125 gr faina de porumb (malai fin)
– o lingurita praf de copt bio
– 2 cepe verzi
– 100 gr porumb boabe
– 2 oua
– 230 gr iaurt natural
– 130 ml lapte animal
– 50 gr unt nesarat
– cascaval (mozzarella, emmental)

Mod de preparare:
Intr-un bol mare se vor pune faina, malaiul, praful de copt, ceapa verde tocata fin si porumbul. Se amesteca toate cu ajutorul unei linguri de lemn.
Separat, intr-un bol se adauga ingredientele lichide. Se bat ouale energic apoi se adauga untul topit si racit, iaurtul si laptele. Se amesteca cu o lingura pana compozitia se leaga si este cremoasa.
Amestecul de oua si lapte se toarna peste amestecul de faina si se incorporeaza uniform.
Se toarna totul intr-un vas ceramic dreptunghiular sau circular tapetat cu unt (daca folositi tava se tapeteaza cu hatie de copt). Se da la cuptorul preincalzit 160-170 gr, timp de 30 minute. Dupa cele 30 min painea trebuie sa aiba o culoare rumena si sa se desprinda usor de margini.
Se scoate din cuptor si se presara cascaval ras deasupra (actiunea aceasta este optionala).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *