Painea aceasta cu malai este foarte populara in randul americanilor. Se poate realiza in varianta dulce sau sarata. Pentru azi am ales varianta “sarata” iar rezultatul a fost unul foarte gustos.
Daca nu ati incercat-o pana acum, va invit sa ii dati o sansa.
Ingrediente:
– 125 gr faina alba 650
– 125 gr faina de porumb (malai fin)
– o lingurita praf de copt bio
– 2 cepe verzi
– 100 gr porumb boabe
– 2 oua
– 230 gr iaurt natural
– 130 ml lapte animal
– 50 gr unt nesarat
– cascaval (mozzarella, emmental)
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se vor pune faina, malaiul, praful de copt, ceapa verde tocata fin si porumbul. Se amesteca toate cu ajutorul unei linguri de lemn.
Separat, intr-un bol se adauga ingredientele lichide. Se bat ouale energic apoi se adauga untul topit si racit, iaurtul si laptele. Se amesteca cu o lingura pana compozitia se leaga si este cremoasa.
Amestecul de oua si lapte se toarna peste amestecul de faina si se incorporeaza uniform.
Se toarna totul intr-un vas ceramic dreptunghiular sau circular tapetat cu unt (daca folositi tava se tapeteaza cu hatie de copt). Se da la cuptorul preincalzit 160-170 gr, timp de 30 minute. Dupa cele 30 min painea trebuie sa aiba o culoare rumena si sa se desprinda usor de margini.
Se scoate din cuptor si se presara cascaval ras deasupra (actiunea aceasta este optionala).