Desert, Retete

Clafoutis cu mere si scortisoara

Aceasta prajitura pe baza de lapte si iaurt a fost mereu pe placul nostru. Zic asta pentru ca si noi adultii mancam in rand cu cel mic. Se poate realiza cu mai multe tipuri de fructe, in functie de preferinte, insa noi am avut multe mere bio de la bunici si era pacat sa nu profitam. Va invit sa o incercati in varianta preferata de voi!
Astept si variantele voastre! 🙂

Ingrediente:
– 2 oua
– o lingurita de sirop de artar
– un pahar de iaurt (140 gr)
– o cana de lapte (250 ml)
– 80-100 gr faina (4 linguri mari)
– o lingurita scortisoara
– 2 mere mari
– zeama de lamaie
– unt nesarat pentru uns forma

Mod de preparare:
Ouale se bat energic cu un tel, apoi se adauga pe rand fiecare ingredient si se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma. Se adauga siropul de artar, iaurtul, latele, faina si scortisora.
Merele se curata si se taie bucatele, se stropesc cu putina zeama de lamaie, insa puteti omite acest pasa daca nu ca place gustul de lamaie.
Tava ceramica se unge cu unt, se aseaza merele in tava, iar peste acestea se pune compozitia de clafoutis. Eu am pus cateva bucati de mar si deasupra.
Se da totul la cuptor, 160 gr timp de 30-40 min. Va iesi o prajitura usor umede insa foarte buna la gust!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *