Retete

Briose cu ardei, dovlecel si emmental

Aseara am servit aceste briose pufoase cu ardei si dovlecel. Va invit sa le incercati si voi, merg perfect la cina sau gustare!

*Sursa de inspiratie: Taste Bazaar – reteta modificata pentru copii.

Ingrediente:
– 130 gr faina alba 650
– o lingurita praf de copt
– patrunjel verde
– oregano dupa gust
– piper
– 1 ou de gaina mare
– 50 ml lapte de vaca
– 2 linguri ulei de masline
– 1/2 dovlecel
– 1/4 ardei gras rosu
– 1/4 ardei gras galben
– 1/4 ardei gras verde
– 50 gr emmental

Mod de preparare:
Dovlecelul se da pe razatoarea mica si se scurge bine de apa. Ardeii se taie cubulete mici.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, faina, praful de copt, piperul si oregano.
Peste faina se adauga oul batut, laptele si uleiul de masline. Se amesteca bine apoi se incorporeaza branza. Eu am folosit emmental, insa puteti opta pentru mozzarella, cascaval.
La final de adauga legumele, se omogezineaza, apoi se pune aluatul in forme de briose cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit 170-180 ge timp de 25-30 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *