Retete

Paste tricolore cu sos de legume si cascaval

La noi pastele se numara printre mancarurile preferate si e musai sa se serveasca cu cascaval. Iata o varianta simpla si rapida, care la noi se mananca mereu cu placere!

Ingrediente:
– paste tricolore Barilla
– apa
– o ceapa mica alba
– o ceapa verde
– 1 catel de usturoi
– 1/3 ardei rosu kapia
– 1 morcov
– 150 ml suc de rosii
– busuioc
– oregano
– patrunjel verde
– ulei de masline
– cascaval

Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa.
Ceapa alba, ceapa verde, ardeiul kapia si usturoiul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
Legumele se pun la inabusit intr-o lingura de ulei de masline si putina apa. Se completeaza cu apa si se lasa la fiert pana acestea se inmoaie. In ultimele minute se adauga sucul de rosii (bulion fara sare) si condimentele si se lasa la fiert pana lichidul scade considerabil.
La final se dau la blender si va iesi un sos mai gros.
Pastele se amesteca cu sosul de legume si se servesc calde cu cascaval ras deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *