Desert, Retete

Terci de “ciocolata” cu caju

Ador terciurile, in orice combinatie, insa aceasta este deja un mic rasfat :). Baietelul meu a avut o perioada in care refuza categoric fulgii de cereale, insa acum ii adora si el.

Ingrediente:
– 200 gr fulgi de ovaz
– 300 ml lapte vegetal de ovaz
– o lingura alune caju maruntite
– o lingurita pudra de roscove
– o lingurita scortisoara
– cativa stropi de miere/ curmale
– banane, afine, caju pentru decor

Mod de preparare:
Alunele caju se maruntesc la robot, impreuna cu fulgii de ovaz, curmalele hidratate si pudra de roscove. Acest amestec se poate face cu o zi inainte s se poate pastra intr-un borcan.
Laptele impreuna cu scortisoara se pune la fiert si se adauga apoi mixul de ovaz.
Se fierbe 5-10 minute pana cand amestecul se ingroasa si laptele se absoarbe de tot.
Daca alegeti sa folositi mierea ca si indulcitor, atunci o adaugati pa final inainte de servire.
Pentru decor am folosit cateva felii de banana, caju si afine.

2 thoughts on “Terci de “ciocolata” cu caju

  1. Vreau sa încerc aceasta rețetă dar am o mică nelămurire. La hidratat se pun doar curmalele sau si alunele caju si fulgii de ovaz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *