Ador terciurile, in orice combinatie, insa aceasta este deja un mic rasfat :). Baietelul meu a avut o perioada in care refuza categoric fulgii de cereale, insa acum ii adora si el.
Ingrediente:
– 200 gr fulgi de ovaz
– 300 ml lapte vegetal de ovaz
– o lingura alune caju maruntite
– o lingurita pudra de roscove
– o lingurita scortisoara
– cativa stropi de miere/ curmale
– banane, afine, caju pentru decor
Mod de preparare:
Alunele caju se maruntesc la robot, impreuna cu fulgii de ovaz, curmalele hidratate si pudra de roscove. Acest amestec se poate face cu o zi inainte s se poate pastra intr-un borcan.
Laptele impreuna cu scortisoara se pune la fiert si se adauga apoi mixul de ovaz.
Se fierbe 5-10 minute pana cand amestecul se ingroasa si laptele se absoarbe de tot.
Daca alegeti sa folositi mierea ca si indulcitor, atunci o adaugati pa final inainte de servire.
Pentru decor am folosit cateva felii de banana, caju si afine.
Vreau sa încerc aceasta rețetă dar am o mică nelămurire. La hidratat se pun doar curmalele sau si alunele caju si fulgii de ovaz?
Buna! Doar curmalele se hidrateaza cateva minute in apa. 🙂