Retete

Chiftelute de vita cu ardei, morcov si verdeturi

Chiftelute pentru intreaga familie!

Ingrediente:
– 500-600 gr carne tocata de vita
– o ceapa mica alba
– o ceapa verde
– 4 catei de usturoi
– 1 morcov
– 1 ardei kapia rosu
– o legatura patrunjel verde
– o lingurita piper
– o lingurita boia dulce
– 1/2 lingurita turmenic
– o lingurita verdeturi de Provence
– 3 oua de prepelita
– o lingurita ulei de masline
– 2 linguri pesmet

Mod de preparare:
Carnea de vita se toaca la robot sau la masina de tocat, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor.
Ceapa alba, ceapa verde, usturoiul si ardeiul rosu se taie marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica, iar patrunjelul se toaca si se adauga peste carnea tocata. Se asezoneaza cu piper, boia dulce, turmenic si verdeturi de Provence.
Pentru legarea compozitiei se adauga 3 oua de prepelita sau un ou mediu de gaina si 2 linguri mari de pesmet.

Cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza chiftelutele care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade timp de 20-30 min. Nu stiu sa va spun un timp exact, deoarece cuptorul meu a fost resetat de 2 ori pana s-au copt chiftelutele 😁.
Sunt foarte gustoase si merg bine cu un sos de rosii cu busuioc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *