Retete

Chiftele de pui cu spanac

Ingrediente:
– 150 gr carne de pui tocata
– 1 ou
– 1 catel de usturoi
– 1/2 zucchini
– 2 linguri pesmet
– patrunjel verde
– piper
– boia dulce
– spanac
– usturoi
– lapte
– apa
– ulei de masline

Mod de preparare:
Carnea de pui se toaca la robot si se amesteca cu 1 catel de usturoi ras si 1 ou. Peste amestec se pune zucchini ras pe razatoarea mica si scurs de apa.
Adaugam patrunjel verde, pesmetul si omogenizam. Puteti opta pentru un praf de piper si boia dulce, o sa dea un gust aparte.
Cu mainile unse cu putin ulei se formeaza chiftelele care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor, 160 gr timp de 25-30 min.
Pentru garnitura de spanac se toaca 1 catel de usturoi si se inabuseste cu o lingura de ulei de masline si apa. Se adauga 3 cuburi de spanac si putin lapte. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.
Combinatia este foarte buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *