Retete

Focaccia cu rosii si busuioc

Focaccia este un fel de paine plata, dupa o reteta italiana. M-am gandit ca este numai buna pentru micul dejun sau ca si gustare. Iar combinatia cu rosii si busuioc este perfecta. Nu va mai spun ce bine mirosea in toata casa :).

Ingrediente:
– 250 gr faina alba tip 650
– 250 gr faina neagra de grau
– 7 gr drojdie uscata (1 plic)
– 300 ml apa
– 2 linguri ulei de masline
– un praf de sare (optional)
– rosii cherry
– busuioc

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina sarea si drojdia uscata. Peste ele se adauga apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se adauga uleiul de masline si se amesteca pana obtinem un aluat omogen.
Punem aluatul pe un blat si incepem sa il framantam cu mainile. Daca inca este lipicios mai adaugati putina faina pana se modeleaza bine. Eu am mai pus 2 linguri de faina alba.
Se framanta cateva minute apoi se pune la dospit, intr-un loc cald pentru o ora.
Se unge o tava ceramica cu putin ulei de masline si se intinde aluatul in ea. Se fac cateva gauri in aluat si se pun rosiile cherry taiate in 4. Deasupra se unge cu ulei de masline si se presara busuioc.
Se da la cuptor, 180 gr pentru 20 min, apoi inca 20 min la 150 gr.
Se lasa la racit cu prosop peste pentru a nu se intari. Se serveste rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *