Retete

Chiftelute de naut

Astazi am zis sa incercam ceva nou, iar chiftelutele acestea de naut s-au potrivit de minune. Sunt bune si pentru persoanele care tin post! Sunt foarte pufoase, nu contin ou sau lactate si pot fi servite alaturi de sosul preferat.

* sursa de inspiratie : Arome de poveste – Chiftelute de naut cu susan.
Reteta este adaptata pentru copilasi, am folosit cantitati mai mici, iar unele ingrediente le-am omis sau schimbat dupa gustul nostru.

Ingrediente:
– 200 gr naut boabe
– 2 fire ceapa verde
– 2 catei de usturoi
– piper negru
– patrunjel verde
– 50-70 ml apa in care a fiert nautul
– o lingura de ulei de masline
– susan alb si negru

Mod de preparare:
Nautul l-am lasat la hidratat peste noapte in apa rece cu lamaie.
A doua zi am pus apa la fiert iar cand a dat in clocot, am adaugat nautul si l-am lasat la fiert aproximativ 2 ore.
Dupa ce nautul a fiert, l-am strecurat, dar am pastrat un pahar din apa in care a fiert nautul.
Am pus nautul in robotul cu lama in S si am procesat, apoi am adaugat putin din apa in care acesta a fiert, suficient ca acesta sa poata fi procesat. Nu adaugati prea mult deodata sa nu iasa o pasta moale.
Peste naut, am adaugat in robot ceapa verde, usturoiul, piperul, patrunjelul verde, ulei masline si am procesat din nou. Compozitia obtinuta este asemanatoare unei paste usor moale.
Am modelat chiftelute, le-am pus intr-o tava cu hartie de copt si am presarat deasupra susan alb si negru.
Le-am lasat in cuptor timp de 30-35 minute la 180 grade Celsius.

2 thoughts on “Chiftelute de naut

  1. Buna.
    Spune-mi te rog cu ce anume putem servi aceste chifelute? Este prima oara cand ii dau copilului?Are 1 an si 2 luni. Multumesc Gabi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *