Retete

Paste rapide cu ardei, sparanghel si patrunjel

Aseara Matei si-a exprimat dorinta ca vrea sa manance paste, asa ca m-am conformat si am facut rapid o combinatie cu ce aveam prin frigider. Au fost pe placul tuturor, mai ales al micutului devorator de paste ­čśä

Ingrediente:
– o cana cu paste
– ulei de malsine
– 1 ardei rosu mic
– 1 ardei galben mic
– 1 ardei porticaliu mic
– o ceapa verde
– 3 tije de sparanghel
– 1 catel usturoi
– 3 rosii cherry
– 3 linguri sos de rosii fara sare
– piper
– patrunjel verde
– susan alb si negru
– cascaval pentru servit

Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa cu ulei de masline conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sparanghelul se opareste timp de 5-8 minute, apoi se trece printr-un jet de apa rece si se taie cubulete mici.
Ardeiul, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la inabusit in apa si ulei de masline pentru cateva minute. Se conpleteaza cu apa si se lasa sa fiarba. Se adauga sparanghelul, rosiile cherry si sosul de rosii. La final se adauga patrunjel verde tocat marunt.
Sosul se adauga peste paste si se asezoneaza cu piper si seminte de susan rasnite. Se servesc cu cascaval ras!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *