Retete

Cous cous cu sparanghel

Ca tot a inceput sezonul sparanghelului, am zis sa profit de aceasta leguma minune si sa beneficiem din plin de proprietatile ei nutritive. Este foarte bogat in acid folic iar gustul ne place foarte mult. Rezultatul a fost unul delicios.

Ingrediente:
– 8 tije de sparanghel
– o ceapa verde mica
– 1 ardei rosu mic
– 1 ardei portocaliu mic
– 1 morcov mic
– o cana de cous cous
– 2 cani de apa
– o bucata piept de curcan (optional)
– un varf de cutit turmenic
– o lingurita oregano uscat
– patrunjel verde
– un cub de unt nesarat

Mod de preparare:
Am spalat sparanghelul si am taiat partea lemnoasa, cam 3-4 cm de la baza.
Am pus apa la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat sparanghelul si am lasat 5-6 minute pana s-a inmuiat. Am transferat sub jet se apa rece si l-am lasat deoparte pe o farfurie.
Am pregatit legumele, ceapa si ardeiul le-am tocat marunt, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Apoi le-am inabusit intr-o lingurita de ulei de masline si apa. Am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat apa de tot.
Am adaugat sparanghelul taiat cubulete mici, o cana de apa si cous cous si am lasat la fiert pana cous cous-ul a absorbit toata apa.
La final am adaugat un cub de unt nesarat, turmenic, oregano si frunze de patrunjel.
Pentru baietel am adaugat si o bucata mica de piept de curcan, taiat cubulete, insa acesta este optional. Pentru copilasi mai mici va sfatuiesc sa combinati cous cous-ul doar cu legume, se digera mai usor. Combinatia aceasta o folosesc mai rar, insa o tolereaza destul de bine.
Rezultatul a fost unul delicios si am servit cu extra sparanghel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *