Retete

Dovlecel umplut cu carne de vita

Baietelul mei iubeste tot mai mult carnea de vita, iar eu nu pot decat sa ma bucur si sa gasesc alternative in care sa o combin si cu legume mai putin agreate de el. Astazi a fost randul dovlecelului, pe care l-a acceptat cu drag in aceasta combinatie.

Insipratia a venit din reteta Flaviei (Dovlecei umpluti cu carne de pui si legume), care o gasiti pe blog.

Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume

Ingrediente:
– 1 baby dovlecel
– 150 gr carne de vita tocata
– 1 morcov mic
– 2 catei de usturoi
– o ceapa alba mica
– sos de tomate
– masline Kalamata desarate
– rosii cherry
– boia
– piper
– patrunjel
– verdeturi de Provence
– sare (optional)
– cascaval
– ulei de masline

Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
Dovleceii se taie in 2 bucati, de-a latul si se scobesc cu grija. Jumatate din miezul dovleceilor se taie cubulete si se amesteca cu celelalte legume.
Legumele se pun pe foc la inabusit in apa cu ulei de masline si se lasa cateva minute. Se completeaza apoi cu apa si sos de tomate (4linguri), apoi se adauga carnea de vita.
Se lasa pe foc pana carnea este patrunsa, iar in ultimele minute adaugam condimentele dupa gust. Eu am pus boia dulce, piper, patrunjel proaspat si verdeturi de Provence.
Dovleceii se sterg bine de apa, iar pentru a scoate mai bine apa din ei se sareaza putin inainte.
Amestecul de carne se aseaza in interiorul jumatatilor de dovlecel, iar deasupra se taie cateva rondele de masline si rosii cherry.
Se aseaza intr-o tava cu o cana de apa si cateva frunze de dafin si se dau la cuptor, 160 gr pentru 40-45 min.
In ultimele 5 minute se presara deasupra lor cascaval sau mozzarella rasa.
Au fost un deliciu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *