Retete

Tocanita de mazare cu cartofi

Astazi vin cu o reteta simpla, comuna, dar care are mare succes la noi. Mazarea este o proteina vegetala completa si ar fi de preferat sa se consume alaturi de legume, pentru a nu ingreuna si mai mult digestia.

Ingrediente:
– o cana de mazare
– 1 ceapa alba mica
– 1 morcov
– 1 catel de usturoi
– 1 cartof alb mic
– sos de rosii
– patrunjel verde
– marar
– busuioc
– piper
– ulei de masline

Mod de preparare:
Morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucatele mici si se pun pe foc la insbusit intr-o lingura de apa cu o lingura de ulei de masline. Se lasa cateva minute, apoi se adauga cartoful taiat cubulete si se completeaza cu apa cat sa acopere legumele. Se lasa la fiert pana morcovul si cartoful sunt aproape gata, apoi se adauga mazarea.
Se completeaza cu putina apa si sos de rosii (cam 4 linguri) si se mai lasa 15-20 min pana sosul format scade considerabil.
Se condimenteaza dupa gust cu piper, marar, patrunjel proaspat si putin busuioc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *