Quinoa are foarte multe proteine si merge atat in preparate dulci cat si sarate. Azi am hotarat sa fac ceva rapid, deoarece aveam si cateva legume fierte care am hotarat sa le reciclez. Iar chiftelutele sunt mereu binevenite la noi :).
Ingrediente:
– 4 linguri de quinoa preparata
– un fir de ceapa verde mic
– 1 morcov mic
– 1/2 ardei rosu kapia
– 1 ou
– 2 linguri pesmet
– patrunjel verde
– o lingura sos de rosii
– piper
Mod de preparare:
Quinoa se lasa la hidratat 2 ore in apa, apoi se spala foarte bine. Se pune la fiert in apa si se lasa aproximativ 15 minute. O sa observati cand aceasta este gata.
Se amesteca apoi cu legumele, ceapa tocata marunt, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Eu am avut morcov si ardei din supa, gata fierte. Va recomand, daca folositi morcov crud sa il dati pe razatoare, iar ardeiul sa il taiati marunt.
Peste amestec se adauga 1 ou mic, pesmetul, sosul de rosii, piper si patrunjel verde proaspat.
Se formeaza chiftelute cu mainile unse cu putin ulei de masline, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 25 min la 160 gr. Dupa 15 minute se intorc pentru a se rumeni frumos pe ambele parti.
Se pot servi cu un sos de iaurt!
Cu ce as putea inlocui oul?
Multumesc!
Buna! Este mai greu de inlocuit oul in retete de chitelute, eventual cu fulgi de drojdie inactiva. De ce vreti sa il inlocuiti? Exista alergie?
Da, alergie la galbenus mai exact. Vom incerca.
Multumim!
Buna, crezi că aș putea pune faina in loc de pesmet?
Buna! Da, poti adauga faina sau gris in locul pesmetului.