Desert, Retete

Melcisori cu branza si stafide

Deoarece a mai ramas putin iaurt de la prepararea lipiilor, am schimbat putin compozitia aluatului si am hotarat sa il transform in ceva mai “dulce”. Desi ar fi fost mai potrivit numele de painici, i-am numit melcisori datorita formei.

Ingrediente:
– 3 linguri mari de iaurt grecesc
– 4 linguri de faina alba 650
– o lingurita de miere (optional)
– o lingura mare de branza cremoasa
– stafide / merisoare / afine
– scortisoara

Mod de preparare:
Iaurtul se amesteca cu faina scortisoara dupa gust si lingurita de miere pana se obtine un aluat elastic. Se pune pe blatul de lucru, iar daca este nevoie se mai framanta cu putina faina pana acesta nu se mai lipeste de mana. Se intinde cu ajutorul unui sucitor intr-un dreptunghi de grosime 0,5 cm.
Se unge aluatul cu crema de branza si se presara pe alocuri stafide.
Se ruleaza aluatul pe partea mai lata a dreptunghiului si apoi se taie bucati.
Mie mi-au iesit 9 bucati.
Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (160-170 gr) timp de 20 min, pana se rumenesc frumos.
Ca si textura se apropie mai mult de textura painii, putin crocanti la extrior si moi in interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *