Lipiile acestea merg perfect pentru micul dejun, in locul clasicei paini. Le puteti adapta in functie de gusturi si de ce mai aveti prin casa. Sunt foarte bune, iar simple le puteti combina cu orice pasta tartinabila.
Ingrediente:
– un pahar de iaurt cremos/grecesc
– o bucata de cascaval (aprox 50 gr)
– 6 linguri de faina alba tip 650
– o lingura de ulei de masline
– ierburi de provence
– ardei rosu kapia
Mod de preparare:
Iaurtul se amesteca cu cascavalul ras, faina si uleiul de masline, pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se adauga extra faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
Aluatul obtinut se imparte in mai multe bucati, din care se formeaza bilute micute. Mie mi-au iesit 7 la numar.
Bilutele se pun pe blatul de lucru si se intind nu foarte goase cu ajutorul unui sucitor. In aluat se pot pune bucati de ardei taiate marunt, ierburi de Provence sau se pot lasa simple.
Lipiile formate se coc in tigaia antiaderenta cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.
Noi le-am servit cu un sos de iaurt si ierburi aromate.