Retete

Mamaliga cu branza la cuptor

O cina simpla si rapida, intr-o prezentare atractiva pentru cei mici. Vazusem mai demult o poza cu niste briose de mamaliga si mi-a ramas de atunci in minte, asa ca am zis sa incerc si varianta aceasta. Baietelul meu a fost tare incantat de rezultat.

Ingrediente:
– 250 ml lapte de capra (sau apa)
– 3 linguri malai fin
– 3 linguri ricotta (sau branzica de casa)
– 2 linguri cottage cheese (sau mozzarela, cascaval)
– marar

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert, apoi se adauga malaiul in ploaie. Eu am ales un malai mai fin, deoarece fierbe mai repede si are o textura mai moale.
Dupa ce mamaliga este fiarta, se ia de pe foc si se amesteca cu 2 linguri de branza, in cazul nostru ricotta.
Separat se face un amestec dintr-o lingura de branzica ricotta si 2 linguri de cottage cheese sau mozzarella/cascaval ras. Se pune o lingurita din amestecul de branza in forma de briose si se completeaza apoi cu mamaliga. Mie mi-au iesit 4 briose.
Se dau la cuptor, 160 gr, foc mediu timp de 20-25 minute pana se rumenesc putin.
Se serveste calda cu putina smantana sau iaurt si marar tocat pentru un plus de gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *