Retete

Mamaliga cu branza la cuptor

O cina simpla si rapida, intr-o prezentare atractiva pentru cei mici. Vazusem mai demult o poza cu niste briose de mamaliga si mi-a ramas de atunci in minte, asa ca am zis sa incerc si varianta aceasta. Baietelul meu a fost tare incantat de rezultat.

Ingrediente:
– 250 ml lapte de capra (sau apa)
– 3 linguri malai fin
– 3 linguri ricotta (sau branzica de casa)
– 2 linguri cottage cheese (sau mozzarela, cascaval)
– marar

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert, apoi se adauga malaiul in ploaie. Eu am ales un malai mai fin, deoarece fierbe mai repede si are o textura mai moale.
Dupa ce mamaliga este fiarta, se ia de pe foc si se amesteca cu 2 linguri de branza, in cazul nostru ricotta.
Separat se face un amestec dintr-o lingura de branzica ricotta si 2 linguri de cottage cheese sau mozzarella/cascaval ras. Se pune o lingurita din amestecul de branza in forma de briose si se completeaza apoi cu mamaliga. Mie mi-au iesit 4 briose.
Se dau la cuptor, 160 gr, foc mediu timp de 20-25 minute pana se rumenesc putin.
Se serveste calda cu putina smantana sau iaurt si marar tocat pentru un plus de gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *