Retete

Rondele de cartofi dulci cu pesto de spanac

Aceasta reteta am realizat-o in mare graba, insa s-a dovedit a fi o combinatie foarte buna! Sosul pesto poate fi folosit cu succes si pentru alte preparate, este delicios si da, contine spanac! 🙂

Ingrediente:
– 1 cartof dulce mare
– o cana de spanac fiert si tocat fin
– 1 catel de usturoi
– o lingura alune caju
– o lingura parmezan
– o lingura ulei de masline
– putina zeama de lamaie
– un varf de cutit busuioc (optional)
– piper

Mod de preparare:
Cartoful dulce se spala bine si de taie bucati de grosimea unui deget. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 30 de minute la 160 gr.
Cand sunt gata se zdrobeste miezul cu o furculita si se lasa putin la racit.
Sosul pesto se poate realiza cat timp cartofii sunt in cuptor. Se pune in robot usturoiul, alunele caju, uleiul de masline, parmezanul, zeama de lamaie si se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Se adauga apoi spanacul (cantitatea poate fi in functie de preferinte, eu am pus o canita mica de spanac), busuiocul, piperul si se mixeaza din nou.
Sosul se adauga peste rondelele de cartof si se servesc cu putin parmezan sau cascaval deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *