De obicei cand auzim cuvantul pancakes ne gandim automat la ceva dulce, insa de data aceasta eu m-am gandit la altceva. Pancakes cu legume si branza, care pot fi servite atat la micul dejun cat si la cina. Au fost delicioase!
Ingrediente:
– 1 dovlecel ras si scurs de apa
– 1/4 morcov ras
– 1 catel de usturoi
– 1 ou
– 30-40 gr mozzarella rasa
– 100 ml lapte
– 50 gr faina
– marar
Mod de preparare:
Dovlecelul se da pe razatoarea mica, apoi se scurge bine de apa. Mie mi-a rezultat 50 gr dovlecel.
Morcovul si usturoiul se dau pe razatoarea mica si se amesteca apoi cu dovlecelul. Se adauga oul batut, mozzarella rasa, laptele si faina. La final se poate adauga si putin marar tocat marunt pentru gust.
Clatitele se coc in tigaia antiaderenta, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Vor rezulta 6 clatite mici, pufoase si delicioase!
Nota: se poate folosi orice tip de branza, in functie de varsta copilului. Pentru copii mai mici de 1 anisor recomand branzica facuta in casa!