Retete

Frittata cu cartofi si spanac

Cartofii sunt printre alimentele preferate ale lui Matei, nu ar refuza niciodata un preparat cu cartofi ☺️
Reteta aceasta de frittata este pentru intreaga familie si poate fi oferita si copilasilor mai mici de 1 anisor la pranz, daca optati pentru mozzarella.

Ingrediente:
– 3 cartofi mari
– 2 oua mari de tara
– 2 linguri de spanac
– o ceapa verde
– o bucata de mozzarella / emmental
– boia dulce
– piper
– patrunjel verde
– unt nesarat pt uns vasul

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert. Dupa ce sunt fierti, se scurg bine de apa si se lasa deoparte.
Ouale se bat usor si se amesteca cu spanacul (eu am avut congelat din gradina), ceapa verde maruntita fin, boia dulce, piper si patrunjel verde.
Branza se taie cubulete mici si se adauga in amestec. Eu am folosit o bucata de un deget de mozzarella si inca una la fel de emmental.
Se adauga apoi cartofii si se amesteca bine. Amestecul obtinut se toarna intr-un vas ceramic, tapetat cu unt.
Daca vasul nu este ceramic, atunci va sfatuiesc sa folositi hartie de copt.
Se da la cuptor, 180 grade timp de 35 min, pana se rumeneste frumos deasupra.

2 thoughts on “Frittata cu cartofi si spanac

  1. Foarte buna. Azi am încercat prima data aceasta rețeta și a ieșit minunata.
    Și piciului de 1a 9l i-a plăcut foarte mult.

Dă-i un răspuns lui Iasmina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *