Desert, Retete

Orez in lapte cu mere caramelizate

Orez cu lapte, un preparat al copilariei, cu un plus de gust. Chiar daca la prima vedere combinatia aceasta pare ciudata, datorita texturilor diferite, orezul si merele se potrivesc de minune. Noi am servit acest preparat la cina, insa merge foarte bine si ca gustare.

Ingrediente:
– 50 gr orez basmati
– 100 ml apa
– 150 ml lapte
– unt nesarat
– pudra de vanilie
– 1 curmala
– 2 mere mici
– scortisoara
– nuci pecan

Mod de preparare:
Orezul se lasa la hidratat timp de 9 ore sau peste noapte in apa cu lamaie, apou se spala bine si se pune la fiert. Orezul se fierbe in 100 ml apa, pana absoarbe toata apa, apoi se adauga 150 ml lapte vegetal, de vaca sau capra. In lapte se adauga pastaie de vanilie si o curmala tocata marunt. Se lasa la fiert pana abdoarbe tot laptele, iar la final se adauga un cub de unt si se lasa cateva secunde pana se topeste, sa fie cremos.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete mici. Intr-o oala se pun 3 linguri de apa si un cub mic de unt si se lasa pana se topeste untul. Se adauga merele si 1/2 lingurita scortisoara si se lasa la foc mic pana merele se inmoaie si dispare tot lichidul.
La final se poate adauga nuca maruntita peste merele caramelizate.
Se aseaza orezul si merele caramelizate in straturi si se servesc!

5 thoughts on “Orez in lapte cu mere caramelizate

  1. Buna😊Superrr reteta.
    Am nevoie de un sfat:când am caramelizat merele ,apa s.a absorbit imediat și merele nu s.au caramelizat🙁
    Ce trebuia sa fac?multumesc

    1. Buna! Ma bucur ca v-a placut.
      Data viitoare mai poti completa cu apa si lasat sa fiarba la foc mic. Merele se vor inmuia si vor deveni mai lipicioase. Nu se intaresc 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *