Retete

Focaccia cu rosii, masline si oregano

Baietelul meu iubeste painea, iar aceasta focaccia este o varianta de paine italiana foarte pufoasa. Imi place sa o pregatesc in casa deoarece pot alege toppingul dupa bunul plac. Azi a fost randul maslinelor si al rosilor.

Ingrediente:
– 250 gr faina alba 650
– 100 ml apa calduta
– 3,5 gr drojdie uscata (1/2 plic)
– 3 linguri ulei de masline
– 1/2 lingurita zahar de cocos (optional)
– un varf de cutit sare (optional)
– 8 rosii cherry
– 6 masline Kalamata desarate
– 2 catei de usturoi
– oregano
– busuioc

Mod de preparare:
Faina se amesteca cu drojdia uscata si zaharul de cocos. Pentru copilasi mai mari sau adulti se poate adauga si un varf de cutit de sare.
Peste faina se adauga uleiul de masline si apa calduta.
Se framanta cu ajutorul robotului sau manual timp decateva minute, pana obtinem un aluat elastic. Aluatul se pune apoi intr-un castron, acoperit cu folie alimentara sau un prosop si se lasa la dospit o ora. In tot acest timp aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.
Se unge o tava cu putin ulei de masline si se aseaza in ea aluatul. Peste acesta se adauga rosiile cherry taiate in jumatate, usturoi feliat subtire si maslinele taiate rondele. Se presara busuioc si oregano.
Se lasa cateva minute la dospit in tava, timp in care se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Se stropeste apoi cu putin ei de masline deasupra si se da la cuptor timp de 20-25 min, pana se rumeneste frumos deasupra.

2 thoughts on “Focaccia cu rosii, masline si oregano

  1. Aluatul nu mi-a iesit asa pufos. Nu stiu ce fac gresit. Sa fie oare de la cuptor? Aluatul se mai intinde in tava sau se lasa asa mai inalt cum a crescut? Multumesc!

    1. Buna! Depinde si de diametrul tavi. Eu am folosit o tava de tarta cu diamentrul de 24 cm. Aluatul l-am lasat la dospit intr-un castron o ora, apoi l-am intins in tava si l-am mai lasat inca 15 min.
      Ar trebui sa fie pufos, nu am avut niciodata problema sa nu creasca :(.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *