Retete

Chec aperitiv cu ricotta si zucchini

Checul aperitiv este mereu o alegere buna pentru gustare sau cina. Am ales varianta aceasta cu ricotta si zucchini deoarece are un gust dulceag si este foarte placut ca si textura pentru cei mici.

Ingrediente:
– 2 oua mari
– 200 gr faina
– o lingurita praf de copt bio
– 20 gr unt topit
– 150 gr ricotta
– 2 linguri smantana
– 4 linguri de lapte
– 1 zucchini mic
– 1/2 ardei gras rosu
– patrunjel verde
– piper

*sursa de inspiratie Diva in bucatarie – reteta modificata si adaptata pentru copilasi

Mod de preparare:
Ouale se bat energic apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
Se adauga pe rand laptele, smantana, untul topit si ricotta.
Zucchini si ardeiul se taie cubulete mici si se adauga peste amestec. Se condimenteaza cu piper si se adauga patrunjel verde din belsug.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit, 180 grade, timp de 45 minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Textura va fi una umede la interior din cauza continutului de branza, insa trebuie sa fie coapta!

1 thought on “Chec aperitiv cu ricotta si zucchini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *