Retete

Budinca de conopida cu topping

Atunci cand gatesc conopida mereu incerc sa ii gasesc combinatii delicioase. De data aceasta am combinat o budinca cu un topping perfect pentru pizza, iar rezultatul a fost pe gustul piticului.
Va propun sa o incercati daca aveti mai multa conopida gatita!

Ingrediente:
– 1/2 conopida pregatita la abur
– 1 ou de gaina
– o bucata de cascaval/branza
– o lingurita oregano
– o lingurita busuioc
– 3 linguri sos de rosii
– o ceapa verde
– 2 catei de usturoi
– cascaval/mozzarella
– piper
– unt nesarat

Mod de preparare:
Conopida o pregatim la abur, apoi o pasam cu furculita si o stoarcem bine de apa. Adaugam peste ea un ou batut, o bucatica de cascaval ras (sau brnza dupa preferinte), oregano si busioc.
Se unge un vas ceramic cu unt nesarat si se aseaza budinca de conopida in el. Se da totul la cuptor 20-30 min, foc mediu, in functie de grosimea budincii. Se lasa la cuptor pana ce se rumeneste putin deasupra.
Se adauga apoi sosul de rosii, ceapa si usturoiul tocate marunt si piperul. Se introduce din nou la cuptor pentru 15-20 min. In ultimele minute se presara putin cascaval ras sau mozzarella dupa preferinte.
Se serveste calda cu patrunjel proaspat deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *