Retete, Supe

Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ciorba de perisoare se numara printre preferatele mele. Eu o realizez in doua variante, una dreasa si una cu suc de rosii. Ambele variante sunt ingradite de baietelul meu. Gasiti mai jos pasii pe care i-am urmat, in cazul ambelor variante.

Ingrediente:
– 1/2 piept de pui
– 2 linguri de orez hidratat
– piper
– 2 oua prepelita
– 2 morcovi medii
– 1 radacina patrunjel
– o ceapa alba mica
– o ceapa verde mica
– 1/2 ardei rosi kapia
– cateva rondele de zucchini
– frunze de patrunjel
– o lingurita zeama de lamaie
– o lingura lapte (optional)
– o lingurita ulei de masline

Mod de preparare:
Legumele se taie cubulete si se inabusesc in apa cu putin ulei de masline. Se completeaza apoi cu apa (am folosit 750ml apa) si se lasa la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte, se pregateste carnea de perisoare.
Pipetul de pui se spala, se taie cubulete si se toaca cu robotul. Eu l-am tocat cu robotul mic de la blenderul vertical.
Carnea tocata se amesteca cu orezul, hidratat peste noapte, piper si ouale de prepelita (am folosit 1 ou si un albus de prepelita pentru a forma perisoarele, galbenusul l-am pastrat pentru a drege ciorba).
Am amesteca toate ingredientele si am format perisoare mai maricele. Le-am adaugat in ciorba si le-am lasat la fiert aprox. 20 min, pana orezul a fost gata.
La final am adaugat zeama de lamaie si patrunjel verde.
Dupa ce am oprit focul am amestecat galbenusul de la oul de prepelita cu o lingura de lapte. Apoi cu un polonic am adaugat peste amestec putina zeama din ciorba. Am turnat apoi amestecul in oala si am amestecat bine. Este un fel de a drege ciorba, metoda folosita in Ardeal.
Puteti opta pentru alta varianta, aceea de a adauga suc de rosii la final, dupa ce au fiert perisoarele si lasat 5 min sa fiarba. In cazul acesta nu mai adaugati zeama de lamaie si nici nu o mai dregeti. Va avea un gust mai dulceag.
Ambele variante sunt indragite de cel mic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *