Briosele noastre sunt in ton cu vremea de afara, insa nu va speriati deoarce nu au vazut nici zapada, nici zaharul. Decorul alb este din faina :).
Cat despre combinatia de para cu nuca, pot sa va spun ca este una foarte buna, merita incercata!
Ingrediente:
– 1 ou mare
– 2 linguri de ulei floarea soarelui
– 2 linguri de iaurt grecesc
– 3 linguri de faina
– o lingurita praf de copt bio
– 1/2 para
– 1/2 banana
– o lingura nuca macinata
Se bate oul, apoi se amesteca cu uleiul si iaurtul pana se obtine un aluat cremos. Se adauga banana pisata in aluat, apoi se cerne faina amestecata cu praful de copt.
Para se taie cubulete mici si se incorporeaza la final in amestec. Se poate adauga nuca maruntita sau orice alte oleaginoase doriti.
Aluatul se pune in forme de briose cu hartie pentru copt si se da la cuptor, 170 gr pentru 30-35 min, pana trece testul scobitorii.
Se poate si cu iaurt normal?
Sigur ca da, orice tip de iaurt
Am incercat si eu reteta insa nu stiu ce este gresit: briosele se dezlipesc greu de pe hartie, aproape ca ramane jumatate din compozitie pe ea. Nici nu au crescut cine stie. Este din cauza fainii, a cuptorului? Am unul electric.
Buna! Briosele nu cresc foarte mult si au o textura usor umeda din cauza fructelor.
Treaba cu hartia am patit-o si eu cand cumparam hartie pt briose mai subtire. Lasati-le sa se raceasca de tot si atunci le puteti dezlipi mai bine. Eu l-am dat jos a doua zi.