Retete

Salata orientala cu ceapa verde si oua de prepelita

Salata orientala se prepara de obicei cu ceapa rosie, insa eu am preferat varianta cu ceapa verde deoarece ii da o aroma mai aparte. Preparatul acesta il ofer mai rar datorita combinatiei de cartof cu ou, insa este mereu pe placul tuturor.

Ingrediente:
– 6 cartofi medii
– o ceapa verde
– 6 oua de prepelita
– o lingurita ulei de masline
– seminte de susan albe si negre
– masline (optional)
– patrunjel verde

*reteta este pentru intreaga familie

Mod de preparare:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se taie cubulete mici. Se adauga peste ei uleiul de masline si se condimenteaza cu piper.
Ouale de prepelita se fierb tare 10-15 minute, apoi se curata si se taie in doua. Ceapa verde se taie marunt si impreuna cu patrunjelul se adauga peste cartofi.
La final se presara cateva seminte de susan albe si negre. Se serveste rece, la masa de pranz!
Daca doriti mai puteti adauga masline, ardei, ceapa rosie, dupa bunul plac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *