Daca va doriti o tarta usoara, in culori de primavara, atunci va invit sa incercati aceasta reteta! Este usor de pregatit, nu necesita foarte mult timp, se pot adauga legume dupa preferintele celor mici, iar rezultatul este unul delicos. Se poate servi atat la masa de pranz cat si la cina.
Ingrediente:
Aluat
– 120 gr faina alba tip 650
– 60 gr unt nesarat
– o lingura de apa rece
Umplutura
– 1 ou
– 3 linguri smantana 15%
– piper
– marar
– patrunjel verde
– o lingura branza de capra facuta in casa
– cateva buchetele de broccoli gatit la abur
– 3 rosii cherry (rosii si galbene)
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu untul rece, ras pe razatoarea mica si o lingura de apa rece. Rezulta un aluat moale, nelipicios.
Aluatul se lasa la frigider timp de o ora, acoperit cu folie alimentara.
Se pregatesc legumele pentru umplutura, broccoli se gateste la abur, iar rosile se spala si se taie in doua, pe lung.
Branza de capra se prepara in casa, din lapte de capra pasteurizat si iaurt de capra.
Aluatul lasat la frigider se intinde cu ajutorul unui sucitor, se aseaza in forme si se inteapa pe alocuri cu o furculita. Eu am avut forme mici de tarta.
Oul se bate energic si se adauga peste el smantana, piperul, mararul si patrunjelul. Acest amestec se toarna de trei sfert in fiercare tarta, apoi se aseaza legumele, broccoli si rosile in cazul meu.
Tartele se dau la cuptor, 170 grade, timp de 25 minute.
Daca doriti sa faceti o cantitate mai mare de tarte sau aveti o forma mai mare pentru tarta, atunci dublati cantitatile. Pentru umplutura puteti folosi legume dupa preferinte!