Desert

New York Cheesecake

New York Cheesecake (reteta pentru adulti si copilasi mai mari)

Crusta (blat) din biscuiti:
– 300 g biscuiti digestivi sau cu cacao
– 120 g unt topit cu min 80% grasime

Crema de branza pentru cheesecake:
– 800 g crema de branza (am folosit 3 cutii Philadelphia de – 200g si o cutie Ricotta 200g)
– 150 gr zahar de cocos (zahar brun)
– 25 g amidon
– 1 lingura pudra de vanilie
– 4 oua mari intregi
– 120 g smantana acrisoara (cu min. 20% grasime)

Topping de fructe:
– dulceata de afine

Mod de preparare:
Am pus cuptorul la incins la 170 C (cu ventilatie). Am topit untul si l-am lasat deoparte sa se racoreasca. Am maruntit biscuitii intr-un procesor apoi i-am umectat cu untul topit. Mi-am pregatit forma pentru copt acoperind fundul acesteia cu hartie de copt. Am turnat biscuitii zdrobiti in forma si i-am aplatizat cu mainile. Am dat forma cu crusta de biscuiti la copt pentru 15 minute in cuptorul preincins la 170 C.
In vasul mixerului am spart cele 4 oua intregi si am adaugat zaharul brun si vanilia. Le-am mixat cam 5 minute la viteza mare pana ce au crescut in volum si au devenit spumoase. Am oprit mixerul si am adaugat in vas cutiile de crema de branza, smantana si amidonul. Am mixat totul pana ce am obtinut o compozitie fluida, omogena, fara cocoloase.
Am turnat compozitia fluida de cheesecake in forma cu crusta precoapta. Am copt prajitura 80 de minute la 170 C cu ventilatie si caldura sus+jos.
Dupa ce am scos-o din cuptor si s-a racorit am adaugat deasupra dulceata de afine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *