Retete

Placinta cu carne si legume

Nu mai facusem de mult tarta cu aluat fraged, insa de data aceasta am hotarat ca umplutura sa nu mai fie dulce, ci sarata. Astfel a iesit o placinta cu carne delicioasa pentru toata familia. Va invit sa o incercati.

Aluat
– 340 gr faina
– 5 gr praf de copt bio
– 100 ml ulei de floarea soarelui presat la rece (sau 100 gr unt nesarat)
– 100 ml apa calduta

Umplutura:
-250 gr carne tocata de curcan
– 2 morcovi mici
– 2 cepe albe mici
– 1/2 ardei rosu
– patrunjel verde
– cimbru
– 200 ml suc de rosii (bulion)
– piper
– sare
– 1 ou si un galbenus

Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste aluatul. Daca nu aveti timp sa faceti aluatul puteti opta si pentru aluat fraged pentru placinta, congelat.
Insa va asigur ca se face destul de usor.
Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga pe rand uleiul si apa calduta. Se framanata bine cu mana pana obtinem un aluat uniform. Textura va fi asemanatoare cu cea a biscuitilor 100.
Aluatul se aseaza in tava si se intinde, iar daca vreti model deasupra pastrati o bila mica de aluat la final.

Ceapa si ardeiul se taie marunt, iar mocovul se da pe razatoare. Intr-o tigaie se pune ceapa si morcovul la inabusit cu putin ulei si apa, apoi se adauga carnea tocata. Puteti opta pentru ce tip de carne doriti, insa timpul de preparare va fi diferit. Peste carne se adauga un pahar apa si sos de rosii si se lasa pe foc pana carnea este facuta, iar lichidul scade de tot (se poate conpleta cu apa la nevoie). La mine a durat aproximativ 30 min.
La final se adauga sare (peste 2 anisori), piper, patrunjel verde proaspat tocat si putin cimbru (daca va place gustul).
Umplutura se lasa la racit, apoi se amesteca cu oul batut si se toarna peste aluatul de placinta. Daca ati mai pastrat putin aluat il puteti deasupra sa acoperiti placinta de tot sau sa faceti model. Eu am ales cu model.
Se unge placinta deasupra cu galbenus de ou si se da la cuptorul preincalzit, 180 gr caldura sus-jos pentru 35-40 min.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *