Retete

Placinta cu somon si spanac

Atunci cand cel mic refuza pestele, apelez la cateva mici trucuri, iar unul dintre ele este aceasta placinta cu somon.
Merita incercata!

Ingrediente:
– 2 bucati de somon
– cateva frunze de spanac proaspat
– 2 catei de usturoi
– piper
– un praf de sare (2 ani+)
– crema de branza
– aluat foietaj
– 1 galbenus de ou

Somonul se asezoneaza dupa gust si se prepara la cuptor, la abur sau la gratar (nu se pune crud in foietaj). Reteta aceasta este buna daca aveti somon ramas de la o alta masa.
Spanacul se calaste cateva minute in apa cu putin ulei si usturoi proaspat. Se adauga condimente dupa gust si se lasa deoparte.
Foietajul se unge cu crema de branza in locul unde se va pune somonul (poate fi si branzica preparata in casa amestecata cu smantana). Se aseaja somonul, bucata intreaga sau bucati mici rupte. Peste somon se aseaza spanacul si din nou cateva bucatele de branza sau crema de branza.
Se ruleaza foietajul peste somon, se sigileaza cu o furculita si se taie surplusul.
Plancinta se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor 180 grade, caldura sus-jos pentru 30 min.
Noi am servit cu salata! ­čĺÜ

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *