Retete, Supe

Supa de pui cu galusti

Cand suntem putin bolnavioari o supica cu pui de casa si galusti pufoase este mereu o alegere buna!

Ingrediente:
– 3l apa
– o carcasa de pui de tara
– 2 morcovi
– 1/2 telina
– 1 ardei gras galben
– o ceapa
– gris
– 2 oua

Mod de preparare:
Ingredientele sunt pentru o oala mare de supa, pentru toata familia. Se pune apa la fiert, apoi se adauga legumele taiate bucati mai mari si carcasa de pui. Se lasa la fiert pana cand legumele sunt moi, iar apoi se scot, impreuna cu oasele si carnea de pui.
Pentru cine prefera se poate lasa in supa, atat legumele cat si carnita de pe oase.
Separat se fac galustile. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma tare cu ajutorul unui tel. Galbenusurile se amesteca cu 8 linguri de gris, apoi incet se incorporeaza peste albusuri. Cu ajutorul unei linguri se formeaza galustile si se pun in supa fierbinte, care este inca pe foc. Se lasa la fiert inca 20-30 min pana sunt pufoase. La final se poate pune putina sare si frunze de patrunjel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *