Retete

Tarta cu legume si branza

Cand suntem in vizita la bunici, tot timpul ne gandim ce putem prepara cu ingrediente direct culese din gradina. Azi am avut in minte aceasta tarta, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Un gust fresh cu cele mai naturale ingrediente :).

Ingrediente
Aluat:
– 250 gr faina
– 125 gr unt nesarat President
– 1 ou
Compozitie:
– 1/2 dovlecel
– 1/2 vanata
– o rosie
– 100 gr branza de casa
– 100 gr ricotta
– 1 ou
– busuioc

Mod de preparare:
Se pregateste aluatul din faina, unt si ou, se framanata bine, apoi se lasa la frigider aproximativ o ora in folie alimentara. Se scoate si se intinde cu ajutorul unui sucitor. Se aseaza in forma de tarta si se precoace.
Se lasa cam 20-30 de minute in cuptor, la foc mediu, eventual in primele 10 min cu o hartie de copt deasupra.
Se scoate din cuptor si se aseaza peste el felii de dovlecel, vinete si rosii, sau daca preferati cubulete.
Peste ele se adauga apoi un amestec format din ou batut si branza. Eu am ales branza de casa si ricotta.
Deasupra se presara busuioc proaspat sau patrunjel. Se introduce la cuptor pentru 30-40 min la foc mediu 170 gr.
Se serveste cu putina smantana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *