Aceasta reteta de tarta raw am gasit-o din intamplare pe un site si mi-a atras atentia, deoarece baietelul meu a facut o pasiune pentru kaki. Am adaptat ingredientele dupa gusturile noastre si a iesit ceva foarte bun! Va invit sa o incercati daca sunteti curiosi.
Ingrediente:
– o ceasca de alune caju fara sare
– o ceasca de curmale hidratate
– o lingura fulgi de cocos marunti
– o lingurita de karob
– putina apa de la curmale
– 2 fructe de kaki
Mod de preparare:
Alunele caju, curmalele, fulgii de cocos si karob-ul se pun la robot si se mixeaza pana se ajunge la o pasta mai fina. Se adauga cate putina apa pana obtineti consistenta dorita, eu am adaugat aproximativ 30 ml.
Se pune pasta obtinuta intr-o forma mica de tarta sau un vas ceramic mic si se da la frigider.
Dupa cateva ore se realizeaza un piure din cele 2 fructe de kaki bine coapte si se pune deasupra tartei.
Noi am servit a doua zi.