Pregatirile pentru sarbatori au inceput deja, iar turta dulce nu trebuie sa lipseasca. Dupa multe combinatii si degustari, aceasta varianta ne-a placut cel mai mult!
Ingrediente:
– 250 gr faina alba 650
– 50 gr unt nesarat
– 1 ou
– o banana medie
– 1 kaki
– o lingurita scortisoara
– un varf de cutit nucsoara
– un varf de cutit cardamom
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Banana si kaki se curata si se piseaza pana se obtine un piure fin.
Se adauga apoi untul topit si racit, oul batut si mirodenile. Puteti folosi si alte mirodenii preferate, in functie de gusturi.
Se adauga apoi faina si bicarbonatul si se amesteca pana obtinem un aluat elastic. Aluatul trebuie sa fie moale, insa nu trebuie sa se lipeasca de mana. Se mai poate adauga faina daca este necesar!
Aluatul rezultat se intinde pe masa de lucru cu un sucitor si se decupeaza in forma dorita. Foaia nu trebuie sa fie nici foarte groasa, nici foarte subtire.
Turta dulce se aseaza pe hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 15 minute.