Desert, Retete

Banana bread cu nuci pecan

Dupa mai multe incercari, in sfarsit am gasit varianta de banana bread care sa ne placa. Ne-am gandit ca ar merge foarte bine cu nuci si lamaie. A iesit ceva delicios! Si normal fara zahar #septembriefarazahar.

Ingrediente:
– 120 gr faina integrala de grau
– 2 ou medii
– 2 banane mari coapte
– 50 ml lapte
– 3 lingurite de ulei de cocos
– 2 linguri migdale macinate
– 3 linguri nuci pecan maruntite
– coaja de lamaie bio
– 1/2 baton de vanilie
– o lingurita praf de copt bio
– un varf de cutit bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:
Am batut bine ouale, apoi am adugat laptele, bananele pisate, uleiul de cocos, vanilia si coaja de lamaie. Am amestecat bine si am adaugat apoi migdalele si nucile pecan. Cantitatile sunt aproximative, puteti adauga cate nuci doriti, in functie de gusturi.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si bicarbonatul si am cernut-o peste amestec. Daca doriti checul mai pufos atunci adaugati cantitate mai mica de faina, eu am mers pe 120 gr.
Am amestecat sa nu faca cocoloase, am pus totul intr-o forma de chec cu hartie de copt, am mai presarat putina nuca pecan deasupra si am dat la cuptor pentru fix 30 min. Temperatura a variat de la 180 la 150 grade deoarece se ardea prea tare deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *