Biscuiti, Desert, Retete

Biscuiti moi cu banane

De cand bebe are cativa dintisori in dotare, m-am gandit ca e vremea sa trecem si la urmatoarea etapa… rontaitul.
Zis si facut! Am ales pentru inceput niste biscuiti moi in interior si crocanti la exterior, indulciti cu banane, numai buni pentru rontaiala.
Rezultatul: superi buni, chiar si pentru adulti :).

Indrediente:
– 200gr faina alba
– 100gr unt nesarat
– 1 galbenus ou
– 1/2 banana coapta

Mod de preparare:
Se formeaza un aluat din ingredientele de mai sus si se da la frigider, minim 30 de minute. Se intinde apoi o foaie, mai grosuta, din care se decupeaza cu ajutorul unui pahar sau a formelor de biscuiti.
Biscuitii se aseaza pe o hartie de copt si se dau apoi la cuptorul preincalzit, 180 gr, timp de 20 min.
Daca cuptorul coace foarte tare, atunci recomandarea mea e sa dati focul mai mic, in jur de 150 grade, poate si mai putin pe final si sa ii lasati mai mult, in jur de 40 min. Altfel biscuitii pot deveni crocanti la exterior si nefacuti in interior.
Ca si concluzie, bebe a fost foarte multumit de ei, iar gustul excelent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *