Sunt zile in care parca nu e timp de retete sofisticate, atunci apelam la acesti biscuiti. O gustare usor dulceaga, cu un timp de preparare scurt. Iar daca mai sunteti si fani stafide, ca in cazul nostru atunci este desertul ideal.
Ingrediente:
– 40 gr unt
– 1/2 lingura de miere
– 1 ou
– 3 linguri mari de faina
– stafide
Mod de preparare:
Pentru inceput, am pus stafidele dis de dimineata la hidratat in apa timp de o ora si jumatate. Puteti sa le lasati si mai putin, in functie de firma producatoare am intalnit stafide foarte moi sau stafide foarte tari. Ale mele erau cam tari.
Untul topit se amesteca bine cu mierea si oul batut. Apoi se adauga in ploaie faina si se amesteca pana se obtine o pasta omogena si pufoasa ca textura. Se adauga stafidele si se amesteca usor cu o spatula.
Pe o tava, tapetata cu hartie de copt se formeaza biscuitii. Se pune cate o lingura de aluat pentru un biscuite si se aplatizeaza. Din toata conpozitia mie mi-au iesit 7 biscuiti.
Se dau la cuptorul preincalit, la foc mediu 140-150 gr timp de 15 min sau pana se rumenesc frumos pe margini.
Dupa ce sunt gata se scot pe un prosop de hartie si se acopera pentru a ramane moi.