Desert, Retete

Budinca cu ovaz, chia si dovleac

Aceasta budinca dupa parerea mea are o aroma de toamna. Dovleacul si scortisoara fac mereu pereche buna cand vine vorba de deserturile de toamna. Asa ca daca v-a mai ramas putin dovleac copt, nu ezitati sa o incercati.

Ingrediente:
– 2 linguri de iaurt
– 1/2 cana de lapte de migdale
– 2 lingurite sirop de artar
– 2 linguri de piure de dovleac copt
– 1/2 cana fulgi de ovaz
– 2 lingurite seminte de chia
– 1 lingurita scortisoara
– 1 lingurita nuscoara

Mod de preparare:
Dovleacul se coace in cuptor, apoi se paseza cu furculita sau se face un piure fin la blender.
Iaurtul se amesteca cu laptele vegetal, piureul de dovleac si siropul de artar.
Peste acest amestec se adauga fulgii de ovaz, semintele de chia si mirodenile. Puteti folosi ce arome doriti, insa noua ne place mult scortisoara.
Se amesteca bine toate ingredientele si se pun intr-un borcan cu capac, la frigider peste noapte.
Dimineata va rezulta o budinca groasa si numai buna de mancat.
Noi am servit-o cu iaurt si nuci pecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *