Retete

Fussili cu sos de ciuperci

Combinatia aceasta de paste este pana acum in topul preferintelor. De fiecare data cand o fac, baietelul meu e incantat. De data aceasta am transformat ciupercile intr-un sos mai gros si am facut pentru intreaga familie.

Ingrediente:
– 250 gr paste Fussili
– 15 ciuperci mari
– 3 catei de usturoi
– o ceapa mica alba
– 2 linguri de smantana
– un cub de unt
– ulei de masline
– lapte
– patrunjel verde
– un praf de piper
– un praf de sare
– mozzarella optional

Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si se trec apoi printr-un jet de apa rece.
Ciupercile se curata si se fierb in cateva ape. Apoi se scurg de apa si se maruntesc fin la robot, pana se obtine o pasta mai groasa.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la inabusit cu putin ulei de masline si apa. Adaugam apoi un cub de unt si ciupercile maruntite. Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam smantana si lapte pana ajungeti la consistenta dorita. Eu am adaugat un pahar de lapte.
La final se pune putin piper, sare optional si frunze de patrunjel.
Se servesc calde cu mozzarella rasa deasupra.

6 thoughts on “Fussili cu sos de ciuperci

  1. Cat timp se fierb ciupercile și de ce în mai multe ape? E prima dată când vreau sa dau bebelușului și vrem sa incercam această rețetă 🙂

    1. Buna! Eu le fierb cam o jumatate de ora si el schimb apa pentru a nu ramane negre. Dar este suficient daca le spalati dupa ce sunt fierte in jet de apa. Daca le lasati asa sosul se face mai inchis la culoare. Mie personal nu imi place 😊

    1. Buna, daca ati introdus toate ingredientele ii puteti da! Eu i-am dat dupa 1 anisor deoarece ciupercile sunt mai greu de digerat. Am inceput cu o cantitate mica si am urmarit reactile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *