Desert, Retete

Budinca de mei si cocos

Personal nu imi place foarte mult gustul nucii de cocos, insa aceasta budinca am savurat-o impreuna cu baietelul. Nu stiu daca a fost din cauza topping-ului sau a texturii pufoase, dar va invit si pe voi sa o incercati.

*reteta preluata si adaptata pentru bebe

Ingrediente:
– 2 linguri de mei
– 200 ml lapte de cocos
– scortisoara
– fulgi de cocos
– 1 ou
– o banana mica
– 1/2 lingurita karob
– 1/2 lingurita ulei de cocos

Mod de preparare:
Meiul l-am lasat la hidratat aproximativ 6 ore in apa cu lamaie. L-am pus apoi la fiert in lapte vegetal, iar spre final am adaugat si scortisoara.
Am lasat amestecul la racit, cam 10 minute, apoi am adaugat in el un ou batut si o mana de fulgi de cocos. In functie de preferinte se pot adauga si alte mirodenii, eu am vrut sa fie doar cu cocos, stiind ca baietelului meu ii place foarte mult.
Am pus compozitia in forme de briose de silicon si am dat la cuptorul preincalzit, 170 gr pentru 25-30 minute. Au iesit 3 briose cu o textura pufoasa si foarte aromate.
Topping-ul l-am realizat dintr-o banana pisat cu furculita, karob si ulei de cocos. Le-am amestecat bine pana am obtinut o pasta fina, pe care am pus-o deasupra budincii, apoi am presarat extra fulgi de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *