Desert, Retete

Briose cu nuca pecan

Stiti voi checul acela cu nuci pe care il faceau mamele noastre in copilarie? De la aceasta reteta am plecat si au iesit la final niste briose super pufoase si aromate.

Ingrediente:
– 4 oua
– o lingura de miere
– o lingura ulei de cocos
– 4 linguri cu varf de faina tip 650
– o lingurita praf de copt bio
– 3 linguri nuca macinata
– o lingurita mesquite (optional)
– unt nesarat
– faina pentru tapetat tava

Mod de preparare:
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu mierea si uleiul de cocos (se poate folosi si unt in locul uleiului de cocos).
Amestecul de galbenusuri se adauga peste spuma de albusuri se si incorporeaza usor cu o spatula.
Faina se amesteca cu praful de copt, mirodenile si nuca macinata si se adauga in compozitie, amestecand usor cu o spatula.
Aluatul se pune in forme de briose, unse cu unt nesarat si tapetate cu faina, sau cu hartie de copt. Briosele se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade, timp de 25 minute.
Vor fi pufoase si aromate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *