Retete

Briose cu spanac

Spanacul la noi se mananca cu drag in orice combinatie, iar aceste briose au fost evident pe placul baietelului.
Daca doriti sa oferiti spanacul pentru aportul de fier, atunci nu va recomand aceasta combinatie cu lactate, insa ocazional merita incercate!

Ingrediente:
– 2 linguri mari de spanac oparit si tocat
– 2 oua
– 2 linguri ulei (de masline)
– 2 linguri smantana sau iaurt
– 100 gr faina alba 650
– o lingurita praf de copt bio
– o lingura mare de emmental ras

Mod de preparare:
Spanacul proaspat se opareste timp de cateva minute, apoi se scurge si se toaca marunt. Puteti folosi si spanac congelat, 2-3 cuburi.
Ouale se bat, apoi se amesteca cu uleiul si smantana. Se incorporeaza incet faina amestecata cu praful de copt si se adauga spanacul. La final daca doriti puteti adauga si o lingura mare de emmental ras sau alta branza preferata!
Amestecul se pune in forme de briose, eu am avut de silicon, si se da la cuptorul preincalzit, 160 grade pentru 25 minute.
Briosele se vor rumeni frumos si vor fi pufoase in interior!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *