Retete

Cartofi piure la cuptor cu sos de legume si ficat

In ultima vreme baietelul nu mai accepta asa bucuros piure-urile. Atunci trebuie sa gasesc mereu solutii ca sa fie si el multumit, atunci cand noi servim piureul de cartofi. Va propun aceasta combinatie cu sos de legume si ficat, la noi a avut succes maxim!

Ingrediente:
– cartofi albi
– lapte
– unt nesarat
– 60 gr ficat de pui
– o ceapa alba
– 1 catel de usturoi
– 1/4 ardei gras rosu
– 1/4 ardei gras galben
– 1/4 ardei gras verde
– 1 morcov mic
– o rosie coapta
– patrunjel verde
– oregano
– ulei de masline

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Nu am dat cantitati exacte deoarece am facut pentru intreaga familie. Cand sunt fierti se piseaza, se adauga un cub de unt si lapte caldut si se amesteca bine. Compozitia rezultata se imparte in gramajoare mici, cu ajutorul unui pos sau cu o lingura. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor, 150 grade timp de 15 min.
Se vor rumenii frumos si vor avea un gust aparte, de cartof copt.
Ficatul se spala si se fierbe in doua ape, apoi se marunteste fin la cutit.
Legumele se taie bucatele, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se adauga la inabusit in apa cu ulei de masline ceapa, usturoiul si morcovul, apoi se completeaza cu apa. Se adauga ardeii, rosia si ficatul maruntit. Se lasa la fierb aproximativ 20 min, iar la final se adauga patrunjel verde si oregano.
Sosul este foarte bun, iar pentru bebei mai mici se poate blendui, ca sa rezulte o textura mai fina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *