Desert, Retete

Savarine baby friendly

Un desert super rapid si tare bun! Nu are textura aceea siropoasa de savarina, insa aspectul e identic. Painicile acestea dulci le puteti savura si simple sau va puteti lasa imaginatia sa decida!

Ingrediente:
– 250 gr faina alba 650
– o lingurita praf de copt bio
– un varf de cutit bicarbonat de sodiu
– 50 gr unt
– 2 linguri miere
– 150 ml lapte
– 1 ou batut
– branza de casa sau ricotta
– sos de fructe sau dulceata fara zahar

Mod de preparare:
Faina se aseaza intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga apoi untul rece si se sfarma impreuna cu aluatul, ca un crumble. Se adauga mierea si laptele si se amesteca usor cu o lingura. Compozitia rezultata se pune pe blatul de lucru, pudrat cu faina si se framanta usor. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina.
Se intinde apoi cu sucitorul, de grosime 2cm si se decupeaza in forma dorita. Eu am folosit un pahar de apa.
Formele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se ung cu ou batut.
Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Vor creste si vor fi pufoase in interior.
Dupa ce se racesc se taie in doua, iar in mijloc se pune o lingura de branzica (eu am folosit ricotta) si o lingurita de sos gros de fructe preparat termic (eu am folosit dulceata de visine fara zahar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *