Retete

Pate din ficat de pui

Reteta aceasta m-a convins ca baietelul meu adora ficatul in orice forma si prezentare. 🙂 Eu nu pot sa spun acelasi lucru despre mine, insa combinatia aceasta a fost si pe placul meu.
Va invit sa o incercati si voi!

Ingrediente:
– 2 ficatei mari de pui
– 1 galbenus fiert tare
– 30 gr unt nesarat
– o ceapa alba
– 1/2 ceapa verde
– 1 catel de usturoi
– piper
– cimbru
– patrunjel verde
– o foaie de dafin

Mod de preparare:
Ficatul se fierbe in doua ape. Prima apa se arunca, iar in a doua se pune la fiert impreuna cu ficatul, o ceapa alba, 1 catel de usturoi si o frunza de dafin pentru un plus de gust.
Separat se fierbe un ou timp de 10 minute, apoi se curata si se pastreaza galbenusul. Albusul l-am folosit pentru ornat.
Ficatul se taie bucatele sau se paseaza si se mixeaza la robot impreuna cu galbenusul de ou, untul, ceapa verde taiata bucatele mici, cimbru, piper si patrunjel proaspat.
Va iesi o pasta moale si foarte aromata. Noi am servit cu albus de ou si rosii cherry!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *